Geïnteresseerd in een haartransplantatie?

Tegenwoordig zijn we erg bezig met ons uiterlijk. Vooral het gezicht zien we als grote factor van ons uiterlijk. Bij ons gezicht hoort ook ons haar. We zijn erg gesteld op gezond vol haar. Dit is alleen niet aan iedereen besteed. Helaas heeft ons haardikte, kleur en voorkomen vooral te maken met onze genen. We kunnen hier vrijwel niet veel aan veranderen. Wel kunnen we door goede verzorging en de geschikte producten ons haar er het best uit laten zien. Wanneer we ouder worden gaat vaak de gezondheid van ons haar achteruit of we dit willen of niet het gebeurt bij iedereen. Het kan zelf voorkomen dat we helemaal geen haar meer groeien en onze haarzakjes afsterven. Hierdoor krijgen we kale plekken en kunnen we uiteindelijk geheel kaal worden. Dit is natuurlijk voor niemand fijn, maar het kan soms ook voorkomen dat het op jongere leeftijd gebeurd. Dan willen de meeste het zo liefst mogelijk verbergen of verhelpen. 

Haartransplantatie

Een van de oplossingen om haaruitval te verhelpen is een haartransplantatie. Kaalheid is veel voorkomend en vindt vooral plaats bij mannen, meer dan de helft van de mannen ervaart een vorm van kaalheid als ze 50 jaar of ouder zijn. Mannen zijn echt niet de enige die last hebben van haaruitval ook veel vrouwen hebben te maken met haarproblemen. Haaruitval en kaalheid heeft veel invloed op het zelfvertrouwen over het uiterlijk. Daarom wordt een haartransplantatie als permanente oplossing vaak overwogen. De meeste oplossingen tegen haarverlies zijn namelijk niet effectief en bieden maar een tijdelijke resultaten. 

Haartransplantatie technieken 

Een haartransplantatie is een haarbehandeling procedure waarbij gezond haar verplaatst wordt van een deel van het lichaam met een hoge haardichtheid naar een deel van het lichaam met een lage haardichtheid of waar het haar volledig is verloren. Een haartransplantatie duurt gemiddeld tussen de 6 en 8 uur. De exacte duur hangt volledig af van het aantal geoogste grafts dat in het kalende gebied worden geïmplanteerd.   Er zijn verschillende technieken waarmee de haartransplantatie wordt gedaan. De twee bekendste zijn de FUE haartransplantatie en de DHI haartransplantatie. De FUE haartransplantatie staat voor Follicular Units Extraction en is één van de meest betrouwbare en vooruitstrevende manieren van haartransplanteren. Er wordt gebruik gemaakt van microscalpels die minder dan 1 mm dik zijn. Hierdoor is het mogelijk om meer haren te extraheren en in de juiste hoek en richting te transplanteren. Bij de DHI techniek worden haarzakjes rechtstreeks uit het donor gebied gehaald, na de extractie worden de haarzakjes getransplanteerd met behulp van een speciale pen met een holle naald. De FUE techniek heeft als voordeel dat het kleine incisies met een diameter van minder dan 1 mm omvat, terwijl de DHI techniek directe implantatie is.

Related Posts

Letselschade specialist, hoe gaat dit in zijn werking?

Een ongeval zit altijd in een klein hoekje en kan het leven binnen een paar seconden veranderen. Het leven na een ongeval is vaak onvoorspelbaar, omdat je…

Waarom kiezen voor een gehoorapparaat?

Een gehoorapparaat is iets waarbij we aan denken bij wat oudere mensen die slecht horen. Maar ook op jonge leeftijd komt het voor dat mensen besluiten over…