Starten met beleggen? Vergelijk eerst brokers met elkaar

Steeds meer mensen starten met beleggen, en dat is ook niet zo gek. Het is niet meer winstgevend om je geld op de bank te laten staan, dus zoeken mensen naar andere manieren om iets met hun geld te doen. Beleggen is een optie, alleen je moet natuurlijk wel weten hoe dit moet voor je ermee begint. Daarom wordt het aangeraden om bijvoorbeeld een korte onlinecursus te volgen of om bepaalde tips door te nemen die je helpen met beleggen. Ook is het bij veel brokers mogelijk om een proefaccount te openen, zodat je eerst kunt gaan beginnen met beleggen met nepgeld. Hierdoor kun je rustig doorkrijgen hoe het werkt en als je je er zeker over voelt kun je een echt account openen via dezelfde brokers. Maar eerst moet je natuurlijk op zoek gaan naar een broker.

Verschillende brokers

Er zijn tegenwoordig zoveel brokers dat het aan te raden is om er een paar met elkaar te vergelijken. Hierdoor kun je per broker bekijken welke aan je eisen voldoet, en bij welke je bijvoorbeeld een proefaccount kan openen. Voor beginners is dit zeker aan te raden. Dit is natuurlijk niet verplicht, je kan bijvoorbeeld ook veel opsteken van filmpjes op YouTube waarin wordt uitgelegd hoe beleggen werkt. Brokers vergelijken kan gelukkig gemakkelijk via bepaalde websites die alle brokers voor je op een rijtje zetten. Het is dan ook mogelijk om te filteren op een aantal opties, zodat je bijvoorbeeld alleen de brokers ziet waarbij je kan beleggen in beleggingsfondsen, of waar je obligaties kan kopen. Want hoe werkt dit dan, obligaties kopen?

Obligaties kopen om te beleggen

Als je obligaties gaat kopen, zijn er twee soorten obligaties die je kunt kopen. Dit zijn bedrijfsobligaties en staatsobligaties. Het is handig om in bedrijfsobligaties te beleggen als dat bedrijf een goede reputatie heeft, maar ook kredietwaardig is. Ook moet je bekijken of er een hoog rendement tegenover staat. Is dit het geval? Dan is het extra voordelig voor jou als belegger. Kies je voor staatsobligaties? Dan is het handig om voor een overheid te kiezen met weinig schulden. Het is hiermee dus belangrijk dat je een onderzoek uitvoert om erachter te komen welke overheid weinig schulden heeft en wat de kenmerken zijn van een bedrijf of een overheid. Investeer nooit zomaar in iets als je er niks vanaf weet en start niet met obligaties kopen als je het niet begrijpt.

Related Posts

Waar moet je rekening mee houden als je een hypotheek gaat afsluiten?

De meeste mensen in Nederland die een nieuwe woning willen kopen, zijn genoodzaakt om daar een hypotheek voor af te sluiten. Dat heeft ermee te maken dat…

Bepaal je financiƫle doelen en sluit een persoonlijke lening af om ze te bereiken!

Uitgaven en inkomsten in kaart brengen Het is belangrijk om je inkomsten en uitgaven in kaart te brengen voordat je een lening afsluit. Alleen op die manier…